BINE ATI VENIT

Print this pageAdd to Favorite
Tunul de microunde 3G
"This is London" din 6 august 2007 anunţă că Orange a acceptat să renunţe la turnul de antene montat pe acoperişul unei clădiri de 5 etaje din Londra, dupa ce şapte din locatarii blocului au fost diagnosticaţi cu cancer.

Rata de îmbolnăvire cu cancer în rândul locatarilor de la ultimul etaj al clădirii este de 20 % (de 10 ori mai mult decât nivelul naţional de 2 % din Marea Britanie).

Turnul de antene, un adevărat "tun de microunde", a fost montat în anul 1994, odată cu un altul ce aparţine companiei Vodafone. De atunci, rezideţii din clădire se luptă cu cancerul, migrenele, şi alte probleme de sănătate care sunt cauzate de radiaţia cu microunde a turnului. Trei dintre locatari au murit de cancer, în timp ce alţi patru sunt diagnosticaţi cu cancer.

Atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii cât şi alte agenţii au afirmat că nu există niciun risc de radiaţie de la astfel de turnuri de antene, astfel încât companiile nu au niciun fel de obligaţie de a renunţa la ele.

În august 2007, după o lungă "bătălie" prin tribunale, Orange a acceptat să îşi ia turnul de pe clădire şi să-l mute întro altă zonă locuită, în apropierea unei biblioteci publice şi a unei şcoli.

Vodafone nu are de gând să renunţe la turnul său, şi chiar perfectează un nou acord de lungă durată cu locatarii blocului!

"Cu execpţia cazului în care locuieşti întro zonă incredibil de îndepărtată, şansele sunt foarte mari pentru ca şi tu să fii bombardat zilnic, non-stop, cu unde radio sau microunde care poartă informaţie "negativă" ce subminează funcţionarea optimă a corpului tau", afirmă dr. Mercola.

Aceste emisii de unde radio s-au intensificat în ultimii ani în mod exponenţial, atât datorită telefoniei mobile, dar şi noilor tehnologii WiFi, WiMax, BlueTooth, etc. Pentru majoritatea oamenilor, stricăciunile datorate acestei expuneri non-stop la undele radio vor apare după ani sau chiar zeci de ani, ele nu sunt imediate.

În cazul expus, semnele cancerului au apărut pe parcursul celor 8 ani de la construcţia turnului si până la prima acţiune legală.

Probabil că nici nu realizezi că locuieşti în apropierea unui astfel de turn. Astfel de construcţii pot arăta ca atare, sau pot fi camuflate sub o aparenţă de copac. Dacă priveşti atent, vei găsi astfel de turnuri pe şcoli, blocuri, case sau chiar în parcuri.

Numai în SUA există peste 175.000 de astfel de turnuri, dar acest număr este preconizat să crească cu 48 % până în 2010, conform CTIA (Asociaţia Internaţională pentru Industria Telecomunicaţiilor fără fir).

De ce astfel de turnuri sunt periculoase?

Toată lumea este îngrijorată de efectele radiaţiilor de microunde emise de astfel de dispozitive, fie că sunt telefoane mobile sau instalaţii de antene. Experţii susţin însă că efectele termice generate de nivelele actuale de emisie sunt absolut neglijabile, sau chiar nu există.

Ceea ce nu se spune este însă că NU radiaţia în sine afectează corpul uman, pentru că ar fi nevoie de nivele foarte mari, ca în cazul cuptoarelor cu microunde.

Aproape toate efectele distructive observate asupra bilogicului provin de la INFORMAŢIA care este transmisă având ca suport semnalele radio sau de microunde. Aceste modulaţii ale undelor electromagnetice rezonează cu cele produse de corpul uman.

Frecvenţele "de lucru" ale oricărui organism viu pot fi detectate în condiţii de laborator cu o aparatură performantă de specialitate. Aceste frecvenţe au un nivel al semnalului foarte mic, abia detectabil, şi prin urmare, orice emisie venită din exterior perturbă foarte uşor şi duce la o funcţionare defectuoasă a întregului sistem biologic.

Aceste frecvenţe "străine" de corpul uman interferează cu cele proprii (bilogice) şi stimuleaza suplimentar celulele vii cauzând o întreagă gamă de efecte patologice care culminează cu oboseală, anxietate şi cancer.

Situaţia existentă este deosebit de îngrijorătoare pentru că, dacă nu cumva locuieşti întro zonă îndepărtată de "civilizaţie", eşti expus la astfel de unde electromagnetice non-stop, indiferent dacă foloseşti sau nu un telefon mobil.

Numeroase studii au arătat legatura dintre expunerea la radiaţiile electromagnetice şi probleme de sănătate. Chiar şi aşa, este foarte posibil să nu-ţi dai seama că simptomele de care suferi sunt în legătură cu undele radio, pentru că astfel de simptome sunt adesea atribuite altor cauze.

În afară de cancer şi tumori pe creier, emisiile de unde radio pot provoca: boala Alzheimer, senilitate şi demenţă, boala Parkinson, autism, migrene, insomnie şi oboseală, slăbirea memoriei, lipsă de concentrare şi o proastă orientare spaţiala.

Acum mă auzi? Adevărul pe care industria de telefonie mobilă nu vrea să-l ştii

Unul dintre experţii incontestabili în siguranţa telefoanelor mobile este Dr. George Carlo. Ceea ce am aflat mă face să spun că sistemul telefoniei mobile este cu mult mai periculos decât fumatul.

În anii 1990 dr. Carlo a primit o bursă de 28 de milioane de dolari de la industria de telefonie mobilă pentru a "închide gura" celor care afirmau că telefoanele mobile dăunează sănătăţii. Din păcate, ceea ce a descoperit nu era deloc ceea ce aşteptau să găsească cei care l-au plătit. Telefoanele mobile dăuneaza foarte mult sănătăţii.

A primit o oferta de 1 milion de dolari pe an ca să tacă, dar el a refuzat şi a pus bazele unui institut non-profit numit "Safe Wireless Initiative" pentru a informa oamenii asupra pericolului demonstrat. Vizitează http://www.safewireless.org pentru a te convinge.

Încercând să anunţe publicul în legătură cu efectele negative asupra sănătăţii cauzate de undele radio, dr. Carlo a fost participat la un interviu care s-a materializat în 20 de minute de înregistrare în care arată evidenţele fără niciun dubiu. Cu toate acestea, s-au difuzat numai patru secunde, şi acestea scoase din context şi cenzurând complet probele.

Sfaturi pentru a limita distrugerea sănătăţii cauzată de undele radio

Fără ocolişuri, nu există nicio limită sigură dincolo de care undele radio devin periculoase, contrar a ceea ce se spune. Astfel încât nu le poţi evita 100 %.

Cu toate astea, poţi să faci ceva:
1. Limitează timpul petrecut la telefonul mobil sau la cel fără fir (de tip DECT);
2. Foloseşte telefonul mobil pe funcţia de difuzor, astfel încât îl vei putea ţine cât mai departe de cap;
3. Dispozitivele BlueTooth trebuie evitate cu orice preţ;
4. Limitează-ţi expunerea în vecinătatea dispozitivelor WiFi. Localizează-le şi stai cât mai departe de ele;
5. Limitează convorbirile în interiorul clădirilor, pentru că telefonul dispune de un semnal mai slab şi este nevoit să crească puterea de emisie a microundelor;
6. Foloseşte telefonul doar atunci când e nevoie, şi cu precădere în spaţii deschise;
7. Limitează folosirea telefonului de către copii şi adolescenti, sau (şi mai bine), interzice-le folosirea telefonului mobil.

Aşadar, ce facem?

Viaţa pe această planetă a evoluat în milioane de ani, iar acum este ameninţată datorită inconştienţei "în masă"! Pe de-o parte avem lăcomia celor extrem de bogaţi şi puternici din industria telefoniei mobile. De cealaltă parte avem prostia, îngâmfarea şi egoismul la nivel de masă a celor care sunt atât de dependenţi de mica lor "armă de distrugere în masă" (telefonul mobil) încât refuză să se descotorosească de ea.

Fără să exagerez, împotriva întregii vieţi de pe această planetă se petrece o crimă inimaginabilă prin folosirea tehnologiei telefoniei mobile. Singura soluţie reală este să renunţăm la aceste jucării electromagnetice şi să cerem demolarea turnurilor de antene.

Însă depinde de nivelul de conştienţă al populaţiei dacă aceasta se va produce sau nu. Dacă dorim o viaţă mai bună, schimbarea trebuie să vină chiar de la tine, cititorule. Fiecare suntem responsabili de situaţia creată. Gândeşte-te dacă nimeni nu ar mai cumpăra telefoane mobile, dacă nimeni nu le-ar mai folosi, ce ar face companiile gen Orange sau Vodafone?

Tu trebuie să faci acest pas. Doar un iresponsabil se aşteaptă ca altcineva să vină şi să-i rezolve problemele. Chiar trebuie să scăpăm de aceste dispozitive ale morţii, până când se vor găsi soluţii mai sigure care nu ne afecteaza sănătatea, cum ar fi comunicaţiile pe fibră optică.

Aşa cum albinele şi păsările au început să dispară, nici noi nu mai avem mult până o luăm pe urma lor, dacă nu facem nimic.

Dacă tot îţi place să afli informaţii interesante de pe internet, foloseşte Google pentru a căuta articolul cu titlul "Are The Microwaves Killing the Insects, Frogs, and Birds? And Are We Next?" (traducere: Microundele chiar ucid albinele, broaştele şi păsările? Şi noi urmăm?)

Supliment

Câmpul electromagnetic de radiofrecvenţă 3G (UMTS, 1950 MHz) induce efecte genotoxice in vitro în fibroblastele umane, dar nu în limfocite (16 februarie 2008)

Sistemul universal de telecomunicatii mobile (UMTS) a fost recent introdus ca standard în Europa cu numele comercial "3G", fără niciun test sau cercetare asupra efectelor biologice şi genotoxice a acestor emisii electromagnetice de înaltă frecvenţă. Dezamăgitor, pentru că standardul precedent GSM (aflat încă în funcţiune în multe ţări), are efecte genotoxice demonstrate.

Celule fibroblaste de provenienţă umană recoltate de la 3 donatori diferiţi au fost expuse la radiaţii tip UMTS (3G) de 1,95 GHz (în gama de microunde) la nivele aflate sub limita oficială de absorbţie SAR de 2 W/Kg. Ca metodologie, s-au măsurat efectele genotoxice prin testul micronucleului şi cel alcalin.

Câte cinci sute de celule din fiecare lamelă de observaţie au fost evaluate vizual la testul alcalin, iar câte o mie de celule au fost evaluate în testul micronucleului. Toate evaluările s-au desfăşurat fără lumină ambientală, în condiţii de laborator.

Rezultatele arată că expunerea celulelor umane la radiaţii UMTS a deteriorat starea acestora, atât în testul alcalin cât şi în testul micronucleului. La o valoare SAR de 0,05 W/kg primele semne genotoxice au apărut după 24 de ore. La o valoare SAR mai mare, de 0,1 W/Kg, aceste efecte au apărut după numai 8 ore!

Concluzia este evidentă: expunerea la radiaţiile de microunde generate în sistemul de telefonie mobilă 3G (UMTS) determină alterări genetice (genotoxicitate) în celulele fibroblaste umane.

theparliament.com anunţă că nivelul de cancer european a atins cote epidemice, citându-l pe britanicul John Bowis. Deputatul englez afirmă că "un milion de cetăţeni europeni mor anual de cancer". Acesta s-a pronunţat pentru alocarea de fonduri suplimentare în bugetele ţărilor UE pentru prevenirea cancerului, afirmând că "o treime din cancere pot fi prevenite, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii".

Antonios Trakatellis, europarlamentar grec, a spus că "prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului sunt elementele esenţiale în strategia de luptă cu această boală". (sursa http://aim.active.ws)
 
 
 Google news
 
 

New Zealand Herald

Halo Reach video game review
Telegraph.co.uk
Halo Reach is Bungie's last entry in the groundbreaking shooter series, and the developer is going out with a bang writes Tom Hoggins. By Tom Hoggins It was always going to be special. This is Bungie's last hurrah in the universe it created; ...
Halo ReachComputerandvideogames.com
Halo: ReachGamePro.com
Review: Halo: ReachDestructoid
USA Today -Game Daily -GotGame News
all 402 news articles »


PMP Today (blog)

Rumor: Apple to Release Facetime-Compatible iPad by End of Year?
PC Magazine
Consumers might not have to wait for Apple's typical yearly refresh cycle in order to see new features built into the company's iPad tablet. According to sources briefing Apple Insider, Apple is already hard at work on a new iteration of the iPad that, ...
New iPad with FaceTime coming soonAfterdawn.com
iPad Due for Front-Facing Camera?PC World
Apple to move aggressively on FaceTime, camera-equipped iPadsApple Insider
Telegraph.co.uk -The Mac Observer -I4U
all 45 news articles »


New Zealand Herald

New 'Here You Have' Virus Uses Old School Tactics
Wall Street Journal
SAN FRANCISCO (Dow Jones) The creators of the "Here you have" virus have shown that many computer users continue to fall for the most basic of Internet ruses. On Thursday, the "Here you have" virus, which targets computers running ...
Web users hit by sex movie wormTelegraph.co.uk
Beware of Link: E-Mail Virus Plays Havoc With InternetFOXNews
'Here You Have' Virus E-Mail Spreads OnlineABC News
LANewsMonitor.com -Tom's Guide -Findtut
all 291 news articles »


MiamiHerald.com

Adobe, Google on Apple's App Store Changes: 'great News'
PC World
The clarified App Store guidelines and rejection review board that Apple announced on Thursday are mostly being hailed as, in the words of Martha Stewart, "a good thing." Rivals Adobe and Google, both of whom were ...
Apple: Please, We Have Enough iPhone Fart Apps!Tom's Guide
Apple Gives App Developers Its Review GuidelinesNew York Times
Apple Answers Questions About App Rejections, Raises OthersReuters
Computerandvideogames.com -San Francisco Chronicle -Charleston Post Courier
all 1,283 news articles »


Moneycontrol.com

Android Overtaking iPhone and BlackBerry With Plenty of Room To Grow
PC World
While the report that Google's smartphone OS will claim 17.7 percent of worldwide sales by the end of 2010--an astounding leap from the 3.9 percent it had at the same time last year--has grabbed headlines, Android's speedy ...
Google's Android leapfrogging over iPhone, BlackBerry, WindowsSan Jose Mercury News
Gartner: Android, Symbian Will Win Mobile OS WarsPC Magazine
Android operating system is expected to surge past rivalsLos Angeles Times
Computerworld -Apple Insider -msnbc.com
all 226 news articles »


CNET

Google: Don't Get Excited About Android Tablets ? Yet
PC World
Google needs to rework Android's interface so it takes advantage of the extra screen real estate on a tablet, just as Apple did with the iPad. Can Google's Android power tablet computers that make sense as serious iPad rivals? Sure-but it'll take more ...
Samsung Galaxy Tab: September 16I4U
Report: Samsung plans Galaxy Tab US event ThursdayCNET
AT&T, Sprint, Verizon Said to Plan Samsung Tablet to Rival IPadBloomberg
ZoKnowsGaming -eWeek -The Morning News
all 135 news articles »


TG Daily

The Game Industry Response in Schwarzenegger v. EMA
Gamasutra (blog)
Having taken the time to read through the Respondent's brief in the Schwarzenegger v. EMA case, I figured a post was in order in case there were some folks out there curious about WTF is going on. ...
Video game industry gears up for battle against California lawLos Angeles Times
California seeks gaming age limitsVancouver Sun
Entertainment Software Association files brief in Supreme Court caseJoystiq (blog)
NetworkWorld.com -PR Newswire (press release) -WorthPlaying.com
all 35 news articles »


Globe and Mail

SEO Not Affected by Partial 'Google Instant' Keywords
PC Magazine
Google said Friday that Internet marketers shouldn't change their SEO strategies to account for partially-typed keywords using Google's new Google Instant feature. Google Instant returns search entries for each and every letter typed, ...
Google Instant sinks raft of search controlsRegister
Google Instant: Criticisms and ControversiesPC World
Google Instant Search for MarketingVirginia Gazette
San Francisco Chronicle -Mashable (blog) -Washington Post
all 1,776 news articles »


The Guardian

'The Social Network' could be the movie to watch
Washington Post
Can there be anything more potentially obnoxious and inert than a movie about an Internet start-up? Maybe, but "The Social Network," about Facebook founder Mark Zuckerberg, offers reason for optimism. For one thing, it's written by Aaron Sorkin ("The ...
Facebook's intriguing world revealedThe Guardian
Zuckerberg: Evil Genius Or Brilliant Classmate?The Business Insider
For Mark Zuckerberg Wannabes, Sometimes It's Easy to Lose FaceWall Street Journal
VatorNews -The Week Magazine -GigaOm (blog)
all 25 news articles »


Washington Post

Netizens now Facebook more than they Google
Register
US netizens are now spending more time on Facebook than on all of Google's sites combined, according to the latest data from online research outfit comScore. As the AP reports, comScore says that US net users spent 41.1 million minutes on Facebook, ...
Facebook Time Logged Underscores Need for Google Social NetworkeWeek
Yahoo Revamps Mail ServiceWall Street Journal
People hanging out more on Facebook than GoogleCNET
PC World -Computerworld -PC Magazine
all 500 news articles »
Google News